niedziela, 12 sierpnia 2018

farklı kültürler burdur gölü için el ele



O projekcie
çocuklarımıza çevre bilinci kazandırabilmek, bu bilinci onlara aşılayabilmek, çocukların çevreye duyarlılığını geliştirebilmek ve bu bilinci toplumun değişik katmanlarında yaygınlaştırabilmek adına yapılan tüm faaliyetlerin bütünü olarak değerlendirilebilir. Bu etkinlik çerçevesinde çocuklara aşılanmaya çalışılan davranışlar ve uygulamalar içinde temizlik, çöp, çevre, kirlilik, doğa ve mutluluk kavramları bulunmaktadır. Çevreye duyarlı olabilmek ve yeni nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilme bilincini sonradan kazandırmak oldukça zordur. Bu bilinci bireylere okullarda aşılamak en etkin ve verimli yollardan birisi olarak görülmektedir. Çocukların öğrenmeye en açık oldukları bu dönemde çevre bilinci yüksek çocuklar yetiştirmek, bir nevi geleceğe yatırım yapmak anlamı da taşımaktadır.

CELE
Burdur Gölü hakkında farkındalık yaratılması ve kamuoyu oluşturulması.projeye katılan ortaklar bulundukları yerde ya da yakınındaki göl ve denizlerin tanıtımını yapacaklar ve bunları web aracılığıyla birbirleriyle paylaşacaklar.

POSTĘP DZIAŁAŃ
Dünyanın çeşitli ülkeleri ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden öğretmen ve öğrenci grupları, hazırladıkları videolarla etkinliğe destek çağrısında bulunacaklar.ortak belirlenen tarihte burdur gölünde toplanılacak ve gölün etrafına fidanlar dikilecek öğrencilerin yaptıkları kuş yuvaları gölün etrafına uygun yerlere göçmen kuşlar için asılacak. ortaklarla beraber her ay için müfredata uygun etkinlik belirlenecek ve uygulanacak.

SPODZIEWANE REZULTATY
Burdur Gölü’nün daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesi. Öğrencilerin doğa bilincini geliştirmek ve doğa sevgisi kazandırmak. Vatandaşlarda Göl yoksa Burdur’da yok bilinci geliştirilmesi. Öğrencilere tükenen doğal kaynaklar için neler yapılabileceği konusunda bilinç vermek. Burdur Gölü’nün su seviyesini azaltan faaliyetler kısıtlanması. Burdur Gölü’nde kirliliğe sebep veren faaliyetler azaltılması.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz